SmallLogo

Friluftsäventyr

Upplevelser är till för att delas. Precis som planeringen är en rolig del av hela äventyret så tycker jag mycket om att dokumentera och dela med mig av mina upplevelser efteråt. Det är mer reseskildring än en kunskapsbank, men de tips jag har får du på köpet.

Välj äventyr i meny.

Instagram @stubbologi

38

Underbart väder och ledig = lunch ute🌲🍗🔥

43

Aah, Kungsleden solo⛰⛺️ Längtar tillbaka. Jag gick Abisko till Nikkaluokta och bodde i tält vid stugorna. Det var i början av September och för den som vill veta mer finns en kort film på Youtube. Länk i bio.

21

✔️GARMIN INREACH EXPLORER+ 🧭🧭🧭🧭(4/5) 🇬🇧This is primarily a device to call for help. But you are also able to position your self and let people know you’re safe where your phone is not enough. This device runs through satelite. Map is weak. Price is ok. 🇸🇪Detta är i första hand en nödsändare som gör det möjligt att kalla på hjälp i nödläge där mobilnätet inte räcker till. Utrustningen kopplar upp sig mot sateliter. Det är möjligt att med hjälp av textmeddelande låta närstående få info genom gps om var du befinner dig och att allt är ok. Min plan är att ensam vandra genom Sarek från södra till norra delen. Med en familj hemma är det viktigt att meddela status. Den delen är INTE testad off grid men jag litar på teknisk data. Det känns ok. Jag har valt den större versionen av InReach för att jag tycker att positionering på karta kan vara ett bra komplement till kompass och karta. Den ersätter inte karta och kompass. Finns utrymme för förbättringar av kartfunktionen. Det har även hänt ett par gånger att sms till mobil med koordinater inte kommer fram. Det är möjligt att använda denna fiffiga mojäng med månadsabonnemang vilket är mycket användbart. Jag använder den med freedom recreation vilket kostar 379 kr för 30 dagar utan bindningstid. Efter att ha testat denna variant skulle jag överväga InReach Mini med samma funktion utöver kartan.

36

🔈Turn on sound.🌲This probably seem strange to some people, but it’s really lovelly. Yesterday a friend told me about the trend forest bathing and I never heard of it, yet that’s exactly what stubbologi (stubbe is the Swedish word for stump) is all about. Try out to just take in the atmosphere in the forest for a while. Scientists say it boosts your immune system and lower blood pressure. #forestbathing #shinrinyoku #skogsbada #healthtrends #hälsotrend #stubbologi #woodsman #foresttherapy #wilderness #vildmark #friluftsliv

39

🇬🇧I love my camping gear. Specially my different survival kits as the mini one on pic 2. 🇸🇪Brutalt skifte från mental hälsa till prylar. Jag gillar att plocka ihop kombinationen av verktyg som är nödvändiga, roliga och lyxiga att ha med ut i naturen. En del är dyra och avancerade prylar, men många av de jag gillar bäst är enkla och billiga. Som mitt pyttelilla kit på bild två. En gammal karamellask med elddon, kniv, fiskeredskap, näver mm. Mycket användbart och finns alltid plats för i fickan. #campinggear #survivalkit #edc #friluftsprylar #överlevnad #birchbark #näver #eldstål #firestriker #ekaknives